Příběh kávy

Poodhalené tajemství dokonalého šálku Rocher Café

Káva, kterou známe
již od sklizně

Zrnka kávy ROCHER CAFÉ pochází především z vysokohorských plantáží mexického státu Chiapas.
V nadmořské výšce více než 1100 metrů nad mořem získává naše káva dokonalou chuť s minimem kyselosti.

Nejsou to jen plantáže v oblasti Chiapas, ale také další vybrané plantáže Latinské Ameriky (Kolumbie, Quatemala, Brazílie), kde jsou pečlivě vybírána kvalitní kávová zrna pro kávu ROCHER CAFÉ.

sklad zelené kávy

O kávu ROCHER CAFÉ je náležitě pečováno. Je uchovávána ve skladu zelené kávy s kontrolovaným klimatem. Zelená káva v žocích z různých farem a plantáží je zde uskladněna tak, aby měla ideální klimatické podmínky. To zaručuje, že si uchová své jedinečné vlastnosti.

KÁvu mĚŘÍme a zkoumÁme

Před uskladněním zelené kávy je měřena objemová hmotnost tzn. je měřena její vlhkost a hustota. Během skladování jsou obě tyto hodnoty pečlivě kontrolovány, aby byly podmínky pro skladování ideální. Zelená káva je zpracována obvykle do šesti měsíců od doby co je naskladněna. Můžeme tak zaručit, že pro kávu ROCHER CAFÉ jsou použity vždy ty nejčerstvější sklizně, které jsou vzhledem k lokalitě kávy možné.

KÁvu degustujeme a bodujeme

Kávová zrna jsou přírodním produktem. Jednotlivé sklizně se od sebe mohou chuťově lišit. Proto při nákupu kávy je věnována velká pozornost důkladnému degustování. Na základě tzv. Cup tasting profilů jsou pak porovnávány mezi sebou jednotlivé sklizně a vybrány ty, které prošly náročným chuťovým testem. To vše je děláno proto, abychom Vám mohli nabídnou dokonalou výslednou chuť kávy ROCHER CAFÉ.

PRAžíRNA, POKROčILá TECHNOLOGIE PRAžENí

Vedle kávy jsme také milovníci špičkové a kvalitní technologie. Káva je pražena v jedné z mála pražíren v ČR , která používá moderní horkovzdušné pražírny německého výrobce NOVOROASTER. V klasické bubnové pražírně jsou praženy dávky o velikostí jedné dávky pražení až 15 kg. Každá dávka kávy je při pražení řízena elektronicky podle jasně daných pražících profilů, proto Vám můžeme garantovat stabilní kvalitu.

Kávu třídíme a kontrolujemE

Pro kontrolu měření stupně pražení je používána mezinárodně uznávaná stupnice AGTRON. Díky tomu je možno každou dávku kávy pražit s ohledem na její charakteristické chuťové vlastnosti a také s ohledem na to, jak bude káva připravována.
Za použití profesionálního destoneru je káva s maximální přesností přetříděna tak, aby se odloučili případné nečistoty.

Kávu balíme
s velkou péčí

Bezprostředně po upražení je káva balena výhradně do bariérových sáčků s Aromaventilem.

Díky tomu si káva ROCHER CAFÉ zachovává po delší dobu ideální chuťové vlastnosti.

ROCHER CAFÉ ARABICA 100% – BLEND

  • Druh kávy: 100 % Arabica
  • Chuťový profil: velmi mírná acidita, jemná chuť, mírná ovocita, v dochuti tóny mandlí, kakaa a zralé datle
  • Lokalita: Střední Amerika (Mexico, Guatemala, Kolumbie)
  • Stupeň pražení: Medium roast
  • Způsob sběru: Mokrý proces

ROCHER CAFÉ ARABICA 100 % – BLEND – BRAZIL EDITION

  • Druh kávy: 100 % Arabica
  • Chuťový profil: intenzivní chuť, příjemné vyvážené tělo, jemně sladká vůně, v dochuti tóny čokolády a mandlí
  • Lokalita: Střední Amerika (Mexico, Guatemala, Brazílie)
  • Stupeň pražení: Medium roast
  • Způsob sběru: Mokrý proces

SLUŽBY ROCHER CAFÉ

VLASTNÍ KAVÁRNIČKA -
COFFEE POINT RC

Vše v jednom pro Váš kávový catering

Káva bez starostí s rocher café

Rúzná elegantní a jednoduchá řešení pro kanceláře, kde se připravuje až 80 káv denně

Baristické kurzy a degustace

Naučíme Vás jak správně vybrat kvalitní kávu a zároveň jak ji připravit

KÁVOVÝ CATERING

Plánujete event, konferenci nebo setkání s obchodními partnery? Starosti o kvalitní kávu a servis nechte na nás